Over Marion

Jouw Mindfulnesstrainer/FysiotherapeutMarion Russchen

DSC_3313Sinds 1981 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Dat doe ik dus al 37 jaar en nog steeds met heel veel plezier! Door de jaren heen is mijn vak natuurlijk wel veranderd, maar omdat ik geïnteresseerd ben in nieuwe ontwikkelingen houd ik mezelf goed op de hoogte, en volg ik geregeld bij-en nascholingen.

Na al jaren me bezig te hebben gehouden met meer bewustzijn in houding en beweging, ben ik ook bezig gegaan met mindfulnesstraining: de training voor je ‘mind’! En sinds 2015  ben ik dus ook werkzaam als gecertificeerd mindfulnesstrainer. Ik zie dit als een aanvulling op mijn praktijk als fysiotherapeut. Ik ervaar de mindfulnesstraining als een krachtig  programma met duidelijke thema’s, aan de hand waarvan inzichten en bewustzijn zich kunnen vergroten.

Mindfulness

Marion Russchen_Mindfulness_oefenruimteMindfulness heeft mij gegrepen sinds ik er jaren terug mee begon. Ik wilde mij graag verder ontwikkelen binnen mijn eigen vak, fysiotherapie. Daar vond ik niet helemaal de richting die ik zocht. Dat was een aanleiding om eerst aan mijzelf te werken dus ging ik zelf een mindfulnesstraining doen (nadat ik al een periode zelf wat bezig was met het oefenen en vergroten van mijn bewustzijn/bewustworden).

Ik vond meer levenskwaliteit, kon beter omgaan met lastige of heftige situaties, voelde me meer ontspannen en het had ook positieve invloed op hoe ik mijn vak uitoefende. Dat ben ik verder gaan ontwikkelen, en werd zo enthousiast dat ik daarna de opleiding tot gecertificeerd mindfulnesstrainer ben gaan doen.

Interesses

Naast mijn werk leef ik samen met mijn man in Amsterdam. Ik heb twee kinderen (1995 en 1999), waarvan de jongste nog thuis woont. Wat mij nog meer bezighoudt? Voeding, goed en gezond eten, film en literatuur, kunst en cultuur en lekker buiten zijn.

Hubertus slot Marion Russchen  IMG_1720    IMG_4270


Mindful Fysio 

Ben je ook geïnteresseerd in mijn werk als fysiotherapeut? Zie:

Mindful Fysio