Mindfulness

Boomstam Mindfullness Marion Russchen

De boomstam als basis voor mijn logo

Mindfulness Based Stress Reduction

Mindfulness is even halt houden. Mindfulness gaat over de kunst om met je volle aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Wij zijn geneigd onszelf te identificeren met onze gedachten en emoties en die kritiekloos voor waar aan te nemen. Door het doen van aandachtsoefeningen word je je daarvan bewust en kan je er afstand van nemen. Er ontstaat daardoor ruimte om er anders mee om te gaan. Uiteindelijk kan je je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker.

Bewuste keuzes

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtenpatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Vaardigheid

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Hiervoor is de mindfulness training of  aandachttraining. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten verenigd tot de achtweekse mindfulness training, welke nu al meer dan 35 jaar bestaat en zoals aangetoond door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek, bewezen effectief is gebleken.

Meer over Mindfulness

 

Hieronder vind je een paar voorbeeld-oefeningen uit de training: 

Korte Bodyscan

Audiobestand, door Marion Russchen, hieronder te beluisteren:

en nog een audiobestand met een meditatie-oefening:

Drie minuten ademruimte

Loopmeditatie

 

♥ Inspiratie

“Heb de moed om te veranderen wat je kunt veranderen.

Heb de sereniteit te aanvaarden wat je niet kunt veranderen.

Heb de wijsheid om het verschil tussen beiden te herkennen.”

Franciscus van Assisi

 

Citaten uit reviews van vorige deelnemers

*Ik voel me minder gejaagd.

*Ik realiseer me dat ik te vaak met te veel dingen tegelijk bezig was.   *Ik reageer regelmatig niet meer zo direct, het lukt me ook beter om bij diverse situaties meer afstand te nemen.   *Ik voel me rustiger en slaap beter.   *Ik had nooit eerder gemediteerd, maar heb gemerkt dat het mij rust geeft en tijd om tot mezelf te komen. *De cursus was een omslagpunt. Ik ben blijer geworden. Heb ook vertrouwen in mezelf gekregen: zelfs ik kan in een stressvolle periode rust vinden.  *Verschillende mensen om mij heen vinden me meer relaxed, ondanks dat ik net in een hele drukke periode zat.

 

Meld je hier aan voor een 8-weekse mindfulness training 2018: