De Training

Groepstraining of individuele training?

Ik geef de mindfulnesstraining zowel in groepen als  individueel. Van oorsprong is de MBSR-Mindfulnesstraining een groepstraining. In een groep kan je ook leren van de ervaringen van anderen. Je deelt met elkaar ervaringen in en rondom de training.

Lees meer over de groepstraining onder het tabblad: Praktische informatie.

Als je liever niet in een groep de training volgt, of als het erg moeilijk voor je is om je voor 8 weken op een bepaald tijdstip van de dag of avond  vast te leggen, kan je ervoor kiezen om de training toch te volgen, maar dan individueel. Je kan in principe ook snel starten, en hoeft dan niet te wachten totdat er weer een groep start.

Opbouw individuele mindfulnesstraining
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 60 minuten. Daarbij krijg je een werkboek en audiobestanden.
Gedurende de hele training (en daarna) oefen je thuis elke dag met behulp van MP3’s en een werkboek.

Het voordeel van de individuele mindfulnesstraining is dat je op elk moment kan beginnen, en je hoeft ook geen training te missen. Als je ziet aankomen dat je een trainingssessie niet kan komen, kan je die nog verschuiven (mits je dat een week van te voren aankondigt). Verder is het een heel krachtig programma, deze achtweekse training met acht verschillende lessen! De effecten van de training zijn hetzelfde, of je het nu in een groep doet, of individueel.

Kosten mindfulnesstraining
De kosten voor een groepstraining zijn € 450,-. De kosten voor de individuele mindfulnesstraining zijn € 645,= (incl. BTW). Betaling geschiedt vooraf door middel van overmaking. Voor minima is een aanpassing van de prijs mogelijk en u kunt in 2 termijnen betalen.

Vergoeding; mijn training is categorie 1 gecertificeerd   (VMBN)

Dit betekent dat, als je aanvullend verzekerd bent, je afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering, voor vergoeding van de training in aanmerking komt. Sommige zorgverzekeraars vragen om een verwijzing van je huisarts in verband met burnout/spanningsklachten.

Ook geldt dit voor mantelzorgers: je kunt voor vergoeding van de training in aanmerking komen. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden.

Deze link laat zien welke zorgverzekeraars vergoeding uitkeren: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding

 

lotus-flowers-1471434_640Mindfulnesstraining 

Start data; worden binnenkort bekend gemaakt

 

 

 


Meld je hier aan voor de 8-weekse mindfulnesstraining: